1. heinäkuuta 2016

Pienistä puroista iso virta – laskuoppia Microsoftin toimisto-ohjelmien pikanäppäimistä [ladattava opas]
Ctrl + C, Crtl + V – onko tuttu juttu? Aika moni meistä on opetellut klassiset pikakomennot kopioi – liitä-toimintoihin (tai tuttavallisemmin copy-pasteen [lausutaan kuten kirjoitetaan]). Syykin on ihan selvä: kun teemme tämän pienen, mutta usein toistuvan asian hitusen helpommin säästämme hiirikäden lisäksi myös aikaa. Kumulatiivinen säästö käytetyssä ajassa voi olla melko merkittäväkin pidemmän ajan kuluessa. Yhden kerran toistettuna säästyy nanosekunti. Päivän mittaan runsaasti kopioidessa ja liittäessä (palkitsevaa työtä!) säästyykin jo 5-15 minuuttia helposti. Viikon viiden työpäivän aikana säästetty aika onkin jo liki tunti tai yli tunti (5*10=50 min). Vuoden mittaa pienestä purosta kertyykin jo reilusti yksi työviikollinen aikaa! Kun tuon ajan käyttää vaikkapa uuden innovointiin, niin kas, johan toiminta tehostui pienellä asialla.

Pikanäppäimiä on toki muitakin kuin rakkaat kopio – liitä komentomme. Monelle on tuttu Ctrl + A, liitä kaikki, yksi käyttää sujuvasti Ctrl + Z, kumoa toiminto, toinen napsuttelee lihavoinnit Ctrl + B yhdistelmällä. Ladattavasta liitteestämme löydät edellä mainitut viisi pikanäppäinyhdistelmää sekä niiden 21 kaveria. Käy kurkkaamassa, opettele tarpeisiisi sopivat ja nauti säästyneestä ajasta!

Anna Sahinoja
Tuoteryhmäpäällikkö

Tieturi

P.S. Muistathan myös Alt-näppäimen? Napsauta se alas, päästä ylös ja kas: valintanauhalle ja pikatyökaluriville ilmestyy kirjaimia ja numeroita. Valitsemalla vaikkapa Lisää-välilehden ohjeistaman kirjaimen siirryt näppärästi sille ilman hiirtä. Seuraamalla Alt-näppäimen esiintuomia kirjaimia pystyt tekemään paljonkin ilman hiirtä. Aikaa ei säästy yhtä paljon kuin pikanäppäimillä, mutta hiirikäsi kiittää.
 

4 kommenttia:

 1. Tarkkasilmäinen lukijamme huomasi, että Ctrl + A:n viereen on lipsahtanut väärä määre. Ctrl + A ei toki suinkaan ole "liitä kaikki", vaan "valitse kaikki", kuten ladattavassa taulukossakin kerrotaan.

  Kesäterveisin
  Anna

  VastaaPoista
 2. Harmillista!

  Emme valitettavasti löytäneet etsimääsi sivua �� Olemme kovin pahoillamme.

  Haluatko palata takaisin etusivulle?

  Tai ehkäpä nämä linkit voivat auttaa sinua eteenpäin?

  ...

  VastaaPoista
 3. Ei taida tämä blogi olla enää ihan tuore, vaikka opas itsessään saattaisikin yhä päteä - jos vain tilausdialogia seuraavasta linkistä löytyisi.

  VastaaPoista
 4. Hei Timo Testaaja - pääset lataamaan oppaan napsauttamalla "Lataa Elämän Aakkoset" linkkiä.

  terveisin Anna

  VastaaPoista

Suositut tekstit